Mitä sinun tarvitsee tietää LCD-näyttöjen ja näyttöjen kierrätyksestä

- Dec 04, 2018-

Teknologia kehittyy jatkuvasti, mikä tuo meille uusia ja parempia laitteita, jotka jättävät meidät kyseenalaiseksi siitä, mitä ikinä ajattelin oli niin suuri näistä vanhoista. Viime vuoden matkapuhelimet, televisiot ja LCD-näyttöjä käyttävät tietokoneet ovat nyt päivittyneitä jatkuvasti parantuvien mallien ja parempien LCD-laatuluokkien mukaan - joten teknologian korvaaminen ja parantaminen on tärkeää.

Mitä tapahtuu, kun heidät heitetään pois?

Joten, mitä meidän pitäisi tehdä näiden vanhojen laitteiden ja LCD-laitteiden kanssa, joiden elinikä on 10-20 vuotta ja jotka olemme nyt kantaneet surullisia ja unohtuneita nurkkaan, ullakolle tai ulos reunakkeelle? Kierrätä niitä tietenkin! LCD-näytöillä on omat säädökset kierrätykseen, joten tässä on muutamia vinkkejä vanhojen LCD-näyttöjen ja laitteiden kierrätykseen.

LCD-näytöt, jotka on valmistettu ennen vuotta 2009, käyttävät kylmä katodivalolamppuja (CCFL) näytön valaistukseen. Nämä CCFL-näytöt sisältävät elohopeaa, joka tekee niistä vaarallisia hävittää tai polttaa. Muut elektroniset tuotteet voivat sisältää vaarallisia kemikaaleja, kuten raskasmetalleja ja bromattuja palonestoaineita. Nämä materiaalit voivat vuotaa kaatopaikoista ja pohjaveteen, puroihin jne., Tai ne voidaan muuntaa ”supermyrkyllisiksi” poltettaessa. Tämäntyyppisten laitteiden heittäminen voi ilmeisesti olla haitallista jopa nykyään. Elektronisten laitteiden sisällä on vielä haitallisia kemikaaleja ja materiaaleja, jotka vahingoittavat ympäristöä, jos niitä ei hävitetä kunnolla - ja monta kertaa ne eivät ole.

Toinen suuri ongelma on, että näiden elektronisten laitteiden kääntymisnopeuden takia LCD-näytöt jätetään vain kaatopaikoille. Koska ne on hävitettävä tietyillä tavoilla, heidät jätetään istumaan ja tuhlaamaan, ottamalla tilaa kaatopaikoille. Monissa valtioissa on lakeja, joilla kielletään sähköisen jätteen hävittäminen kaatopaikoille. Tämän vuoksi LCD-näytöt voivat istua ja mätää tai polttaa suuria määriä. Niitä voitaisiin myös siirtää muihin maihin, joissa ei ole näitä kieltäviä lakeja, mikä ei todellakaan ole paras ratkaisu ongelmaan.

Vielä toimivat laitteet

Monta kertaa saamme uusia ja parempia gadgeteja, ennen kuin nykyinen tarvitsee vaihtoa. Tämä vanha televisio toimii edelleen, näyttää edelleen kuvan selkeästi eikä siinä ole naarmuja. Mutta tämä uusi… hyvin, se on suurempi. Siinä on Internet-valmiudet, jotka on rakennettu suoraan, ja se voi tehdä taaksepäin! Okei, ei oikeastaan, mutta on se seikka, että meillä on tapana saada jotain uutta, kun meillä on edelleen täysin toimiva, mutta hieman vanhempi malli. Sen sijaan, että pidät sen ullakolla, voit lahjoittaa sen tai kierrättää sen yrityksesi yrityksille ja myymälöille, jotka vievät sen. Nämä paikat voivat myydä sen edelleen niille, joilla ei ole uusinta TV: tä, matkapuhelinta tai tablettia.

Toimivien laitteiden heittäminen on tuhlaavaa, kun sitä voi käyttää ja arvostaa joku muu. Matkapuhelimilla joillakin lentoliikenteen harjoittajilla on lahjoituslaatikoita, joissa voit lahjoittaa vanhaa, vielä toimivaa kännykkääsi vähemmän onnellisille ihmisille ja perheille. Tämä on ympäristön kannalta, taloudellisesti ja moraalisesti ystävällistä.

Broken Devices

Yksi vaihtoehto todella rikkoutuneelle tuotteelle on viedä se elektroniikkaliikkeeseen tai -kauppaan nähdäksesi, voidaanko se korjata. Sen sijaan, että olisit pyytänyt kadonneita syitä, kun näyttö katkeaa, katso, onko se korjattavissa. Applella on palvelu, jossa he vievät vanhan ja rikki-puhelimen ja käyttävät sitä osana tutkimusta auttaakseen parantamaan seuraavaa tuotetta, jota he yrittävät luoda.

Kysymyksen nostamisen jälkeen on tehty paljon tutkimusta parhaista menetelmistä nestekidenäyttöjen kierrätykseen. Eri tiloissa on erilaisia ideoita, käytäntöjä ja prosesseja. Jotkin näistä prosesseista sisältävät vaarallisten jätemateriaalien poistamisen näytöistä / monitoreista; toiset uskovat, että laitetta / näyttöä on erotettu kokonaan toisistaan ja nähdään, mitä voidaan jälleenmyydä tai kunnostaa, ja hävittää loput ympäristöystävällisistä tavoista.

Lähes 98% LCD-monitorista voidaan kierrättää. Kaikki muovit poistetaan kierrätettäviksi uusiksi tuotteiksi. Painetut piirilevyt voidaan ottaa talteen LCD-kierrätyksestä ja sulattaa arvokkaiden metallien talteenottoon, kun taas kaapelointi poistetaan kuparin ja muiden metallien talteenottamiseksi.

Ottaen huomioon, kuinka usein saamme uusia elektronisia laitteita, että LCD-kierrätys voi olla älykäs. General Digital kannustaa kaikkia asiakkaitaan kierrättämään käytettävät tietokonenäytöt ja televisiot ja toteuttaa Take Back -ohjelman Marylandin ympäristöministeriön mukaisesti.